Hur man blir en bättre fotograf

Att ta bilder är en väldigt kul hobby och att ha en bra kamera är en av delarna som krävs för att det ska bli bra bilder.
Bra bilder kräver lång tid med experimenterande och ta tusentals av bilder på olika motiv.

Man kan gå fotokurs Stockholm för att lära sig några knep och få tips men det är det praktiska och att träna upp sig som är den största viktigaste delen.
Att bara ta en bild och säga att det blev bra är fel och man måste många gånger ta flera bilder för att kunna komma fram till vad som är bra.

En bra fotograf tar bilder i olika vinklar och testar olika ljussättningar och inställningar på utrustningen.
Det är inte bara att ha sin uppmärksamhet på en sak i sin bild utan man ser gärna på helheten och det som är i bakgrunden är minst lika viktigt som det i förgrunden.

Det finns många olika uppdrag man kan åta sig när man väl fått kläm på att fotografera hyfsat och man kan sälja bilder om dom är bra nog, men man har en lång väg att gå om man ska öppna en egen fotostudio Stockholm.

Det är hög konkurrens om fotografuppdrag så att hålla det på hobbynivå är det som dom flesta gör och anlitar proffsfotografer till större saker som bröllop och liknande.
För att komma i närheten av bilder i så pass hög kvalitet så man kan göra förstoringar så krävs det utrustning som kostar mer än en månadslön och kräver erfarenhet för att handskas med.

Så oavsett om du gillar att ta bilder på mat, svampar eller dina släktingar så är det bara att fotografera så mycket som möjligt för att skaffa sig erfarenheten som krävs för att ta bra bilder och att lära sig sin utrustning.