Frisör sedan 70-talet, min mormors minnen

Hej kära vänner, jag är en mormor som har varit frisör sedan det glada 70-talet. Under min tid som frisör har jag sett många trender och stilar komma och gå. Jag har lärt mig otroligt mycket om olika frisyrer och tekniker genom åren, och det är något som jag alltid har älskat.

För mig handlar frisörskap om mer än bara att klippa hår eller torrschampo brunt hår. Det handlar om att skapa en upplevelse för kunden och att hjälpa dem att känna sig vackra och självsäkra. Det handlar också om att bygga relationer med mina kunder och att lyssna på deras önskemål och behov.

Under min karriär som frisör har jag haft möjlighet att prova på många olika frisyrer och stilar. Från de stora och glamorösa frisyrerna på 60-talet, till de korta och praktiska frisyrerna på 80-talet och de naturliga och lättskötta frisyrerna på 2000-talet.

Jag tror att det är viktigt att inte fastna i en viss stil eller trend, utan att fortsätta utveckla sin teknik och kreativitet. Jag har alltid haft ett öppet sinne och har lärt mig mycket genom att gå på kurser och träffa andra frisörer.

För mig är det också viktigt att använda högkvalitativa produkter (som sulfatfritt schampo) och att vara uppdaterad på de senaste trenderna och teknikerna. Jag tror på att använda produkter som är skonsamma mot håret och som ger bästa möjliga resultat.

Att se mina kunder lämna salongen med ett leende på läpparna och känna sig nöjda och vackra är det som gör mitt arbete så meningsfullt. Jag hoppas kunna fortsätta att dela min passion för frisörskap med andra och att fortsätta utvecklas som frisör även i framtiden.

Trots att jag har jobbat som frisör i över femtio år, så känner jag mig fortfarande som att jag har mycket kvar att lära mig. Jag försöker alltid hålla mig uppdaterad med de senaste trenderna och teknikerna för att kunna ge mina kunder det bästa möjliga.

En av de största förändringarna som jag har sett under min karriär är hur mycket mer medvetna människor är idag när det kommer till hälsa och miljö. Det är något som jag personligen tycker är väldigt positivt. Jag tror att vi alla måste ta ansvar för vår planet och miljö och det gäller också inom frisörskapet.

Som frisör är jag noga med att bara använda produkter likt värmeskydd torrt hår som är naturliga och skonsamma för miljön och för mina kunders hälsa. Jag undviker produkter som innehåller hårda kemikalier eller andra ingredienser som kan vara skadliga.

Jag uppmuntrar också mina kunder att tänka på miljön när de sköter sitt hår. Att använda en hårtork eller plattång varje dag kan till exempel skada både håret och miljön. Jag försöker istället att visa mina kunder hur de kan skapa en naturlig och hälsosam hårvård rutin med enkla och miljövänliga produkter.

Jag tror att vi alla kan göra en skillnad genom att vara mer medvetna om våra val av produkter som hårspray och hur de påverkar vår omgivning. Som frisör är det en del av mitt ansvar att uppmuntra och hjälpa mina kunder att göra medvetna val när det kommer till deras hår och hårvård.

Sammanfattningsvis är mitt jobb som frisör något som jag fortfarande älskar efter alla dessa år. Jag har sett många trender och stilar komma och gå, men mitt fokus har alltid varit att hjälpa mina kunder att känna sig vackra och självsäkra. Jag hoppas kunna fortsätta att dela min passion för frisörskap och hälsosam hårvård med andra i framtiden.